Szakképző Központ Nonprofit Kft. EN


Az iskola a szakmai gyakorlati oktatást kiszervezte egy gazdasági társaság keretei közé. Ezzel megteremtette a projekt jellegű gyakorlati oktatás és az egyéni érdekeltségi rendszer kialakításának feltételeit. 

A szakoktatók vállalkozási tevékenység során (éles helyzetben) sajátíttatják el a tanulókkal a szakmai ismereteket. A tanulókat bevonják a vállalkozási tevékenység minden egyes fázisába, a feladatokat közösen oldják meg. Jelenleg öt szakmában szervezünk gyakorlati oktatást.

A tanulók az első félévben tanműhelyi keretek között sajátítják el az alapvető szakmai ismereteket, majd a második félévtől a szakoktatóval közösen vállalkozásitevékenységet folytatnak. (iskolai büfét működtetnek, kőműves és villanyszerelési szakipari munkákat vállalnak) 


A tanulókat egyenrangú partnernek tekintjük, ugyan olyan jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznek, mint az azonos szakmában dolgozó munkavállalók. 

Ennek az oktatási rendszernek az előnye, hogy a tanulók vállalkozási tevékenység közben sajátítják el a szakmai ismereteket és megismerik a munkavállalót érintő jogokat és kötelezettségeket.

A kifizetett bérek személyi jövedelemadó mentesek. Egészség és nyugdíjbiztosítási járulék kötelesek. 
Ezért a szakmai évfolyamon eltöltött idő beszámít a nyugdíjba, betegség esetén a tanulók táppénzre jogosultak, hiányzásukat csak táppénzes papírral igazolhatják.
A tanulók járandóságát saját bankszálájukra utaljuk, amelyet bankkártya segítségével vehetnek fel. 

Szükséges iratok: szem. igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám, adószám, diákigazolvány, oktatási azonosító, telefonszám, e-mail cím. 

 


Megismerkednek az ügyintézés folyamatával:

 1. személyi igazolvány kérése
 2. adóazonosító igénylése
 3. tanulószerződés megkötése
 4. bankszámla szerződés megkötése, bank kártya használat
 5. hiányzások igazolása (táppénzes papír leadása)
 6. tanulószerződés megszűnésekor az utolsó munkában töltött napon megkapják járandóságukat, és a munkaviszony megszűnéséhez kapcsolódó dokumentumokat.

Jelentkezés személyesen a Kft. irodájában: 2370 Dabas, József Attila u. 107. a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium épületében.


A vállalkozás 2008. szeptember 1-én kezdte meg működését, amelyhez Dabas Város Önkormányzata támogatást nyújtott.

 

Alapítója:

100%-ban a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium

Fő tevékenysége:

Középfokú szakmai oktatás

Székhelye:

2370 Dabas, József Attila út 107.

Ügyvezető:

Süge Csongor

A cégünk által nyújtott szolgáltatások szakmánként a menüsoron megtalálhatók

A Szakképző Központ Nonprofit Kft 100%-os állami tulajdonú, tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A tulajdonosi jogokat az MNV Zrt.-vel kötött szerződésben foglalt feltételekkel az Érdi SZC látja el.

A Társaság célja, hogy a tanulók valós életszerű körülmények között sajátítsák el a különböző szakmai fogásokat, ismereteket. A szakoktatók és a tanulók versenyhelyzetbe hozásával kívánja a Társaság a szakmai képzés színvonalát biztosítani. A Társaság elsődleges célja tehát, a szakmai oktatás, a munkaerő-piaci igények figyelembevételével, piacképes szakmák oktatása, emellett vállalkozási tevékenységet is végez csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében.

A tanulók a társaság bérleményeiben végzik gyakorlati munkáikat, szolgáltatási tevékenységeiket (SZTK büfé, Iskola büfé, Rétesház)

A Társaság mottója:

„Gyakorlat teszi a mestert!”

Tanulóink létszáma folyamatosan 200 fő feletti, gyakorlati munkáikban pedig jó néhányan kiemelkedően teljesítenek (tanulmányi versenyek)

A kezdő 9. évfolyamos diákjainkat a szakképzési törvény változásai miatt az iskolai tanműhelyek helyett külső, kizárólagos tanműhelyekben foglalkoztatjuk. 

Jelenleg 6 szakmában szervezünk oktatást:

 1. eladó
 2. cukrász
 3. pincér
 4. szakács
 5. kőműves
 6. villanyszerelő

KAMARAI KAPCSOLATTARTÓNK:

 1. Patonay-Ilk  Nikoletta -  Tanulószerződéses tanácsadó :

Telefon

 1. 70/333-0410

 E-mail : 

 1. Tanulószerződések megkötése, nyilvántartása, népszerűsítése 
 2. Együttműködési megállapodások nyilvántartása

 

 


Qr Code

Hírek

 • Ha több képzést szeretnétek megjelölni, a kiválasztott szakok között sorrendet kell felállítania. Most összeszedtünk mindent, amit erről a sorrendről tudni kell.

  Read more...
 • A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.

  Read more...
 • Még nincs nyelvvizsgátok, de a következő hónapokban szeretnétek megszerezni? Meddig kell feltöltenetek, ha azt szeretnétek, hogy ezt pluszpontként számolják el a felvételin? Mutatjuk a részleteket.

  Read more...
 • Mennyit ér a felsőoktatási felvételin az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) elért eredmény? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

  Read more...
 • Hogyan és mikor lehet sorrendet módosítani a középiskolai felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

  Read more...