
Egyéb hagyományos ételek
Matutka Hozzávalók:
|
Elkészítés:
A fél kiló burgonyát meghámozzuk, majd káposztareszelőn lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást, egy dl tejet teszünk a lereszelt burgonyához, hogy a tészta könnyebb legyen. A masszába annyi lisztet rakunk, hogy nokedliszerű tésztát kapjunk. A tésztát evőkanállal forró zsírba szaggatva pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk parenyica sajttal és tejföllel, de kiváló bablevesek és gulyáslevesek mellé is. |
|
|
Káposztás pogácsa Hozzávalók:
|
Elkészítés: A káposztát lereszelem, majd megdinsztelem olajban, ízlés szerint borssal és sóval ízesítem. Fél kiló lisztből kelt tésztát dagasztok. A 2 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatom. A fél kiló lisztbe a felfuttatott élesztőt, 1 tojást egy csipet sót keverek és összegyúrom. A kész tésztát állni hagyom, mikor megkelt, kinyújtom, a megdinsztelt káposztát rákenem, és mint a bejglit feltekerem. A feltekert tésztát ellapogatom, majd két szélénél behajtom, és ezt még egyszer megismétlem. Körülbelül fél órát pihentetem és hagyom továbbkelni, majd ismét kinyújtom, rácsokat vágok rá, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, a tetejét megkenem tojással. Előmelegített sütőben 150 fokon megsütöm.
|
Forrás: Dabasi asszonyok kedvenc receptjei
Kapcsolat
Nyitva tartás
H-P: | szünnap |
Szombat: | 11-17-ig |
Vasárnap: | 11-17-ig |